TRAINING

Maatwerktraining

Een Ondernemingsraad is een uniek orgaan in de organisatie. Mijn Ondernemingsraad Training is erop gericht om jullie te ondersteunen als individu en als gezamenlijke raad. Ondernemingsraden beschikken over een heel eigen perspectief en weten dan ook als geen ander hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Vanuit deze positie is het aan de Ondernemingsraad om zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op de strategie en het beleid van de organisatie.

De Ondernemersraad Training is een training op maat die aansluit op jullie kennis en expertise. Vooraf bepalen we gezamenlijk de inhoud en doelen van de training en stellen we een programma op. Ik werk de inhoud en vorm van de training uit terwijl de Ondernemingsraad de trainingslocatie kiest. De training zelf kent een mooie afwisseling tussen in- en ontspanning. Met ludieke werkvormen wordt theorie helder uitgelegd en er is alle ruimte voor eigen inbreng. Op die manier blijft de energie hoog en kunnen we in korte tijd veel voor elkaar krijgen.

Als trainer zorg ik ervoor dat iedereen in een veilige omgeving de eigen kennis, inzichten en vaardigheden kan vergroten. Complexe materie en juridische aspecten worden via mijn Ondernemingsraad Trainingen op een heldere en toegankelijke manier vertaald naar jullie eigen praktijk. We nemen de tijd om gezamenlijk standpunten in te nemen met betrekking tot de belangrijkste thema’s; met als resultaat een daadkrachtige en effectieve Ondernemingsraad!

Ook het werken aan vaardigheden op het gebied van analyseren, vergaderen, conflicthantering en onderhandelen komt in de Ondernemingsraad Training aan bod. Daarnaast geef ik ook OR-trainingen op maat waarbij we flink de diepte ingaan bij onderwerpen die op dat moment bij jullie spelen. Zo kan ik jullie ondersteunen bij het formuleren van een eigen visie en missie. Maar ook op het gebied van groepsdynamische aspecten, strategie, bedrijfsmanagement en juridische zaken. Mijn Ondernemingsraad Training is doeltreffend voor alle situaties die jullie tegenkomen op de werkvloer.

Trainingen voor nieuwe Ondernemingsraadsleden

Voor nieuwe Ondernemingsraadsleden organiseer ik regelmatig aantrekkelijk geprijsde introductietrainingen. In deze ééndaagse training komen alle basiselementen van het OR-werk voorbij. Er wordt volop aandacht besteed aan het juridische kader en het vergroten van je inzicht in de positie van de Ondernemingsraad. Daarnaast maak je tijdens deze OR-training kennis met leden van verschillende andere Ondernemingsraden en is er volop ruimte voor uitwisseling. Elke Ondernemingsraad is anders. En het is dan ook interessant om te ontdekken de medezeggenschap verloopt in andere ondernemingen. We wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips voor de eigen praktijk. Data en locatie voor de trainingen voor nieuwe Ondernemingsraadsleden worden in overleg met de deelnemers bepaald.

© 2021 Dienne Hoofs – All rights reserved.